24 Eylül 2012

anladım ki

Hayat, yalnızca benim izdüşümlerimin toplamı.. O etrafımda dönen, döndüğünü sandığım yıldızlar sadece benim ışığımlar.
Sonra herkes gibi benim de bir kaderim var. Öyle tek bir yol da değil. Bir ağacın dalları gibi boylu boyunca her yerdeler. Ben hangisini seçersem, hangi yoldan geçersem kaderim, o! Hem kimseyi de suçlayamam ki dalım kırıldı diye.
Dalım kırıldı diye küsmemeliyim, dünyaya. Dalım kırıldı diye diğer hepsini de ben kırmamalıyım. Nasılsa tekrar büyür, tekrar yeşeririm.
Hayat, tekrarlardan ibaret. Keşkeli cümleler kurmaktan vazgeç. Ne kadar uzağa gidersen git kendinden kaçamazsın. Her yeni şey, diğerini yüceltir. Belki o an farkında olamazsın ama arkandaki o koca ağacın gölgesi sana her şeyi anlatır. Yine onun altına sığınır, yine şiirler yazar, aşkı düşünürsün. Hiçbir mutsuzluk baki değil. Mutsuz olmak, deli işi hem. Biraz deli biraz mutlu kal.
Hayat, senin okyanusun. İçini ne ile doldurursan o. Ne kadar çok seversen o kadar mavi. Kinini geceye göm. Karanlık yanlarını bir bir unut. Umuda da küsme hemen. En çaresiz zamanlarında bile umut var, olmalı da.
O bir daha yüzünü bile görmek istemediğin insanlar, onlar senin gerçeklerin. Yaşarken her şey nasıl da güzeldi değil mi? Gerçeklere sırtını dönme. Affetmek, erdemdir. "Yoksa, hangi balık boğmuş ki kendini, hangi serçe atlamış damdan?"
Hayat, hani o içinde olmadığını sandığın oyun. Belki de en çok sen içindesin. Sorgulayarak, acı çekerek, severek, küserek, bazen kalp kırarken bazen mutlu ederken, suçlayarak, affederek, isyan ederken, kimselere güvenmezken, kendinden kaçarken... Kaç şey yaptığında hayata karışır ki insan?
Hayat, yalnızca benim tebessümlerimin ve mutsuzluklarımın toplamı. Kaç kez daha ben olacağım, kaç kez gülümsemediğim şeyler için ah çekeceğim. Hiç! Bana düşen, geçmişi sırtımda taşımadan yalnızca gölgesine sığınıp önüme bakarak "bugünü yaşamak". Bugün, dün kırdığım bir kalbin telafisi olmamalı. Başımı yastığa koyduğum o an, mutsuzluğumla zarar verdiğim insanların yüzleri gelmemeli gözümün önüne. Her ne kadar "benim benim" dediğim şeyler olsa da hayat, yıldızlar olmadan yönümü bulamam...

6 yorum:

Gülni... dedi ki...

Bana çok iyi geldi..

düşlem dedi ki...

Ne mutlu o zaman, bana :)

rapsodistanbul dedi ki...

harika gerçekten tekrar tekrar okudum :)

düşlem dedi ki...

Bir etki bıraktıysam, ne güzel :)

demguzar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
düşlem dedi ki...

Hislerimiz karşılıklı :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...